6 Eylül 2008 Cumartesi



Tür : Romantik / Dram / Tarihi 
Gösterim Tarihi : 23 Mayıs 2008 
Yönetmen : Justin Chadwick 

Senaryo : Peter Morgan , Philippa Gregory (Kitap) 
Yapım : 2007, ABD / İngiltere
 


14 yaşında, masum bir kız olarak saraya geldiğinde Kral VII. Henry’nin gözlerini kamaştıran Mary Boleyn, bu ilgi nedeniyle neredeyse sarayın taçsız kraliçesi olarak görülür. Ancak bu ilgi zamanla kaybolur ve Mary, karşısında rakip olarak kardeşini bulur.
İSTANBUL - Yönetmen Justin Chadwick’in filminde, Kristin Scott Thomas, Scarlett Johansson, Benedict Cumberbatch ve Natalie Portman performanslarını sergiledi. Senaryosunu Peter Morgan ve Philippa Gregory’ın yazdığı filmin konusu kısaca şöyle...
Mary Boleyn (Scarlett Johansson), on dört yaşında, masum bir kız olarak kraliyet sarayına geldiğinde Kral VII. Henry’nin (Eric Bana) gözlerini kamaştırır. Kralın sonsuz ilgisi karşısında tüm varlığı alt üst olan Mary, “sarayın taçsız kraliçesi” olarak görülmeye başlanır. Zamanla kralın ilgisini kaybetmeye başlayan Mary, karşısında rakip olarak kardeşi Anne’i (Natalie Portman) bulur. Bir müddet sonra, saray hayatının tehlikeli entrikalarını ve ailesinin hırslı oyunlarında piyon olduğunu fark eden Mary, ailesinin isteği üzerine, kardeşinin krala yakınlaşmasına yardım eder ve olanları soğukkanlılıkla izlemeye devam eder.

Mary’nin krala karşı tutkulu aşkı ve Anne’in içten sevgisi arasında rekabet artarken, İngiltere de bu ikircikli aşkın ortasında ikiye bölünme yolundadır. Dramatik ilişkilere rağmen sadakat ve gücü yine de birbirlerinde bulan Boleyn kızlarının birbirine bağlılığı, dağılmış ülke, tatminsiz aile ve tükenmeyen aşklarına rağmen artar. Onları nasıl tehlikelerin beklediği ise kralın insafına kalacaktır.










KEYİFLİ SEYİRLER

0 Comments:

Post a Comment